Тайнствените семена от Китай, които подлудиха няколко държави по света

...
 Тайнствените семена от Китай, които подлудиха няколко държави по света
Коментари Харесай

Разкриха мистерията със семената от Китай

 

Тайнствените семена от Китай, които подлудиха няколко страни по света се оказаха, че нямат за цел да отровят хората, а да подвигат рейтинги на онлайн-магазини.

Вчера Съединени американски щати, Англия, Канада, Нова Зеландия и Портулагия пропищяха, че жителите им получават мистериозни колета с бели и черни семена по пощата, а клеймото е от Китай.

Америка предизвести хората си да ги унищощават, а не да ги садят, тъй като може да носят заболявания. Същото направи и Англия. Една жена обаче реши да не съблюдава възбраната, а след това сподели, че нищо не е поникнало.

Паниката се ускори откакто се обясни, че на пратката е записано, че съдържа играчки и бижута, а вътре имало единствено семена.

Земеделското министерство на Съединени американски щати обаче през днешния ден разкри тайната – оказа се, че това са семена за засаждане основно на горчица, розмарин, лавандула и рози, които към този момент са изследвани и няма нищо рисково, написа The Business Insider.

Независимо, че пакетите провокираха голяма суматоха в страните, оказа се, това е дело на мошеници в Китай. Измамници – продавачи от китайски интернет-магазини измисли скица, с цел да подвигат рейтинги. Фалшивият покупател поръчвал стоките и показвал подправен адрес отвън Китай, а след приемане на проследяващия код, който указвал приемане на неподозиращия адресат на пратката, пишел позитивен отзвук. Като предписание, притежателите на онлайн магазини изпращали вместо действителни артикули, нещо излишно и на ниска цена, като семена.

Китайците, които през вчерашния ден обясняваха, че стоките са с подправен бандерол и няма по какъв начин да потеглят от Поднебесната империя, през днешния ден биха отбой и обявиха, че в случай че им се върнат пакетчетата, ще сътрудничат на следствията на западните страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР